4 belangrijke onderdelen van zoekmachineoptimalisatie

Als je online gevonden wilt worden, is online marketing dé manier om dit te doen. Met een goede online marketing campagne zorg je ervoor dat je niet alleen beter gevonden gaat worden, maar ook meer bezoekers krijgt en daardoor meer verkoopt. Er zijn verschillende manieren om aan online marketing te doen. Je kunt bijvoorbeeld op social media advertenties plaatsen of speciale acties op je website houden, maar dit heeft alleen zin als je gevonden wordt op de zoektermen die jouw klanten gebruiken. Daarom is het belangrijk dat je een goede SEO strategie hebt. SEO staat voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachineoptimalisatie. Als het gaat om zoekmachineoptimalisatie zijn er een aantal dingen die gebruikt worden om te zorgen dat je website hoger komt in de zoekmachines. Wanneer je hier zelf geen kennis van of tijd voor hebt, dan is het handig om een online marketing bureau in te schakelen.

Content marketing

Onmisbaar op je website is goede content. Niet alleen maar teksten die goed zijn geschreven en lekker lezen, maar vooral ook teksten waar bepaalde zoekwoorden in voorkomen. Uiteraard zijn dat zoekwoorden die jouw klanten gebruiken als ze naar een bepaald product of een bepaalde dienst zoeken. In je tekst moeten dus deze zoekwoorden voorkomen, maar de teksten die op je website staan moeten ook relevant en origineel zijn. De tekst moet over jouw product of dienst gaan. Als de tekst gekopieerd is van een andere website, dan zullen de zoekmachines dit zien en deze pagina niet of minder goed indexeren.

Linkbuilding

Kortweg gezegd is dit gewoon zorgen dat jouw website wordt vermeld op andere websites. Het beste is als deze websites ook nog eens relevant zijn met betrekking tot jouw bedrijf. Als een goede website met relevante content een link plaatst naar jouw website, dan zul je zien dat je gaat stijgen in de zoekmachines.

Techniek

Je website moet technisch op en top in orde zijn. Niet alleen aan de voorkant maar ook in het systeem erachter. Als de zoekmachines zien dat een website niet goed is gebouwd, zullen ze je minder snel indexeren en een hoge plek toewijzen. Zorg er dus voor dat alles klopt binnen je website.

Meten

Een online marketing campagne kan erg nuttig zijn. Je zult zien dat je op je website meer bezoekers krijgt. De kunst is om vervolgens te kijken waar deze mensen vandaan komen, wat ze doen op je website, hoe lang ze op je website blijven en via welk platform deze mensen op de website terecht zijn gekomen. Leer je klant kennen en kijk hoe je ervoor kunt zorgen dat ze ook daadwerkelijk iets gaan kopen. Dit alles kun je meten met bijvoorbeeld Google Analytics. Als je dit onder de knie hebt, leer je je online klant pas echt kennen en kun je deze gegevens gebruiken in je online marketing campagnes.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *