Flash en de bruikbaarheid ervan voor het internet

Er was een tijd dat alles op het internet statisch was. Webpagina’s werden toen in codes gemaakt en je vond maar zelden een pagina met een interessant ontwerp. Maar die tijden zijn veranderd. Programma’s zoals Macromedia Dreamweaver hebben het leven van webontwerpers stukken gemakkelijker gemaakt. Apps voor de beeldbewerking verbeterden de websites met afbeeldingen en hebben ze zelfs getransformeerd in makkelijk toegankelijke websites.

Maar tegenwoordig is er een nieuw programma dat voor roering op het internet zorgt. Dit programma heet Macromedia Flash. Het is een programma dat is ontwikkeld voor professionele webontwerpers. Het is zo’n succes dat je het tegenwoordig overal op het world wide web kunt vinden. Van eenvoudige animatie tot complexe applets, die communiceren met de gebruiker, Macromedia Flash heeft het internet veranderd.

Veel mensen zijn zelfs begonnen om hun websites volledig in Flash te maken. Dit heeft een aantal voordelen, maar helaas ook enkele nadelen. In dit artikel zal ik proberen om je hier wat meer over te vertellen.

Wanneer je een website in Flash maakt, heb je de volledige controle over het ontwerp. Je kunt animatie en interactiviteit gebruiken, je kunt echt letterlijk doen wat je wilt en er zijn bijna geen beperkingen. Dus als je een super coole site wilt, ziet Flash waarschijnlijk zo op het eerste gezicht eruit als de ideale oplossing. Maar het is niet helemaal perfect.

Als je bijvoorbeeld een site bezoekt, die volledig in Flash is gemaakt, kun je niet het volledige potentieel van de browser gebruiken. Als je de knop Terug wilt gebruiken, kom je de onaangename verrassing tegen dat de hele site opnieuw begint te laden en geloof me dit zal de bezoeker zeker irriteren. Dan is het ook nog eens zo dat je de pagina niet kunt afdrukken. Je kunt niet op Vooruit klikken en je kunt nog vele andere functies ook niet gebruiken. Dit zijn serieuze problemen en je moet er goed over nadenken voordat je een site in Flash maakt.

Heb je wel eens van Google gehoord? Je vindt meer informatie op http://www.google.com :-). Als je het nog niet wist: ZOEKMACHINES KUNNEN FLASH NIET LEZEN! Wat betekent dit? Laten we zeggen dat je dan dus nooit bezoekers van hen zult ontvangen. Dit is een serieus nadeel en Google en de rest kunnen erg veel verkeer genereren.

Om een conclusie te trekken: als je een persoonlijke site maakt of als je je vaardigheden wilt laten zien, ga er dan voor. Verwacht alleen niet te veel verkeer. Maar als je een bedrijfsgerelateerde website wilt maken of als je veel verkeer wilt hebben, moet je NOOIT Flash gebruiken. Het is het gewoon niet waard.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *