Hoe maak je van schrijven een dagelijkse gewoonte?

Er zijn veel dingen die een gewoonte zijn geworden in ons leven. Zo is het standaard dat je iedere dag met je vrienden appt, de krant leest of naar het journaal kijkt. Maar voor veel mensen is het geen gewoonte om dagelijks te schrijven. Naast dat schrijven een leuke hobby is, kan het je ook nog geld opleveren, of je nou online of offline schrijft. Op deze pagina staan een aantal tips waarmee je van schrijven een dagelijkse gewoonte kunt maken.

Schrijven als een standaard

We denken er vaak niet meer bij na, maar er zijn veel dingen die we de hele dag doen die helemaal niet zoveel opleveren. Zo zit je soms uren door Facebook te scrollen en met vrienden te appen. Probeer dit voor jezelf te minderen en de tijd die je over hebt, kun je dan gebruiken om je eigen creativiteit in een verhaal te verwerken. Daarnaast zijn er veel momenten dat je ergens (op) moet wachten. Maak je wellicht dagelijks gebruik van het openbaar vervoer of heb je afspraken bij de dokter of tandarts? Tijdens deze momenten kan het lonen om iets bij je te hebben waarmee je kunt schrijven, zodat je van het wachten een nuttige tijd maakt.

Ook is het belangrijk om de drempel juist te verlagen. Verlang niet van jezelf dat je iedere keer minstens 10 pagina’s op papier zet, maar ga gewoon een half uur schrijven per dag. Help jezelf ook herinneren aan de momenten dat je moet schrijven. Zet een klokje iedere dag op dezelfde tijd, zodat je weet dat het tijd is om achter je bureau te gaan zitten. Maak een prettige plek voor jezelf, zodat jij je goed voelt wanneer je aan het schrijven bent. Door het leuk te houden, is het een stuk makkelijker om te blijven schrijven.

Tot slot is het goed om wel een einddoel in zicht te houden. Je hoeft jezelf niet dagelijks te verplichten, maar met een deadline weet je wel waar je naartoe werkt en een planning is belangrijk om te hebben.

Het uitgeven van je boek

Heb je na een bepaalde periode een boek geschreven? Dan ga je pas geld verdienen, nadat je deze hebt uitgegeven. Het uitgeven van je boek kun je overlaten aan een andere partij. Bij het uitgeven komt veel om de hoek kijken. Zonder ervaring en connecties kan dit veel moeite kosten, dus het is aan te raden daar een goede partij voor te zoeken.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *