Hoe verkoop ik mijzelf met tekst?

Je hebt een bedrijf en met dat bedrijf wil je jezelf van een inkomen voorzien. Misschien heb je een online winkel of ben je een dienstverlener op zoek naar cliënten. In beide gevallen zullen mensen moeten weten dat jouw bedrijf, praktijk of winkel bestaat. Gezien de tijd waarin we leven is het van groot belang dat je op internet vindbaar bent. De teksten die op je site staan zijn daarom essentieel. Sterker nog, door de juiste teksten te gebruiken trekt de site potentiele klandizie aan en overtuigt hen te kiezen voor jouw onderneming.

Vindbaar op het web

Als iemand iets op internet zoekt gebruiken ze een zoekmachine om aan de benodigde informatie te komen. Het is dus de bedoeling dat een zoekmachine jouw site vindt en het liefste ook nog bovenaan zet in de lijst met suggesties. Om gevonden te worden door de zoekmachines heb je zogenaamde SEO teksten nodig. SEO staat voor search engine optimalization te vertalen als zoekmachineoptimalisatie. SEO teksten zijn dus teksten die geoptimaliseerd zijn zodat een zoekmachine ze ook daadwerkelijk vindt. Het opstellen van deze teksten vergt behoorlijk wat kennis en kunde.

Boeien en binden

De vindbaarheid van de pagina is één ding, dan moet iemand nog klikken om de site te bezoeken. En daar dan ook daadwerkelijk een aankoop doen of contact met je opnemen voor bijvoorbeeld een offerte of om een afspraak te maken. De teksten op de pagina moeten daarom overtuigen en verleiden. Om dit te kunnen doen moeten er bepaalde onderwerpen aanwezig zijn in de teksten, waarom zou iemand jou moeten inhuren? Waarom moet je die producten kopen?

Zelf doen of uitbesteden

Het schrijven van SEO teksten is niet makkelijk en er komt meer bij kijken dan wat woorden op papier zetten. Daarom zijn er professionals (Online Furore, klik hier voor meer informatie) die je in kan huren om de teksten doeltreffend te formuleren. De kennis en ervaring die tekstschrijvers hebben zorgen ervoor dat jouw pagina voor je werkt en klanten aantrekt en dat jij je handen vrij hebt om je te richten op het optimaliseren van jouw dienstverlening of onderneming.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *