Je webshop helemaal laten vertalen? Let op deze zaken

Je webshop helemaal laten vertalen? Let op deze zaken

Het vertalen van een webshop is essentieel om ook in het buitenland een goede omzet te realiseren. Het vertalen van de content van een webshop naar een andere taal is echter niet eenvoudig. Het gaat verder dan slechts de technische vertaling. Ook de juiste toon is belangrijk, zodat de bezoekers van je webshop zich aangesproken voelen. Naast het vertalen van de teksten in de webshop moeten ook de zoektermen correct worden vertaald. Ook hier geldt, dat het niet om de letterlijke vertaling gaat, maar om een vertaling naar het lokale taalgebruik.

Grote volumes

Webshops bevatten soms duizenden artikelen en bij een webshop vertalen gaat het om zeer grote volumes tekst. De gehele webshop vertalen door Machielsen kan echter in een verrassend kort tijdsbestek worden voltooid. Dat komt doordat gebruik wordt gemaakt van slimme ondersteunende software. Zoals bekend wordt in webshops vaak gebruik gemaakt van dezelfde tekstfragmenten. Die worden door de software herkend. Het gevolg is dat er heel snel kan worden gewerkt en dat er geen fouten worden gemaakt. Alle identieke fragmenten worden dus in de hele website op dezelfde wijze foutloos vertaald.

Dubbele controle

Machielsen heeft een ISO 171000-certificering als kwaliteitsgarantie. Om die kwaliteit te kunnen leveren wordt een tekst door meerdere vertalers onderhanden genomen. De eerste vertaler doet de werkelijke vertaling en levert een concepttekst aan. Die wordt door een tweede vertaler gecontroleerd en gereviseerd. Daarna wordt de tekst gereviewd en is er een proeflezing. Pas daarna is de tekst klaar om uitgegeven te worden. De kwaliteit van de vertaling is mede zo goed, omdat er uitsluitend wordt gewerkt met vertalers van wie de doeltaal de moedertaal is.

Inhoudelijke kennis

Het gaat bij het vertalen van de teksten in een webshop niet alleen om de vertaling. Degene die de teksten schrijft of vertaalt moet ook een zekere kennis hebben van de producten of diensten die worden geleverd. Als dat niet het geval is zouden er teksten kunnen worden geproduceerd, waarvan iemand met kennis van zaken onmiddellijk doorheeft dat hiervoor een tekstschrijver is ingehuurd. Gelukkig is het netwerk met vertalers van Machielsen groot genoeg om opdrachten op elk niveau en elk vakgebied te kunnen uitvoeren.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *