Op zoek naar een professionele uitstraling?

Als organisatie ben je voortdurend op zoek naar mogelijkheden om de professionaliteit van je organisatie verder te verbeteren. Zo kun je denken aan de huur van een kantoorpand, het uitbreiden van het aantal medewerkers wat voor je organisatie werkt, enzovoorts. Een professionele uitstraling mag in dit geval niet ontbreken! Er zijn verschillende manieren om de uitstraling van je organisatie verder te professionaliseren. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van een mooie website, het opzetten van marketingcampagnes om nieuwe klanten te trekken, het gebruik van een corporate video, enzovoorts. In dit artikel vertellen we je er meer over!

Een website laten ontwikkelen voor je organisatie

In de huidige tijd is een website onmisbaar voor iedere organisatie. Met een website kun je namelijk niet alleen de potentiële klanten uit je eigen omgeving bereiken, ook klanten uit andere delen zullen je organisatie vinden. Hoe groter de groep potentiële klanten van je organisatie is, des te hoger zal je omzet uiteindelijk ook worden. Het ontwikkelen van een website kun je het beste door een online marketingbureau of designbureau laten doen. Zij weten hoe ze de website aantrekkelijk kunnen maken voor je doelgroep, ze weten waar de call-to-action buttons geplaatst moeten worden, enzovoorts. Daarbij scheelt dit je veel kostbare tijd, wat je kunt gebruiken voor de kernactiviteiten van je organisatie.

Tip: zorg voor een complete huisstijl! Het is belangrijk dat je visitekaartjes en briefpapier qua stijl aansluiten bij de stijl van je website. Zo voorkom je dat je organisatie een amateuristische uitstraling krijgt.

Plaats een video op je website

Een afbeelding zegt vaak meer dan duizend woorden, zo zegt men. Nog meer kracht zet je een verhaal bij door hier een video aan toe voegen. Maak gebruik van een corporate video om uit te leggen waar je organisatie voor staat en wat je aanbiedt als organisatie. Zo weet een potentiële klant precies wat hij of zij van je producten of diensten mag verwachten. Zeker wanneer potentiële klanten je website op een mobiel apparaat bezoeken is de kans klein dat zij alle tekst op je website lezen. Door een video te plaatsen hoeft een bezoeker enkel de video te bekijken om te weten wat je aanbiedt! Dit biedt zowel voor je bezoeker, als voor jezelf verschillende voordelen.

Er zijn op internet verschillende bedrijven te vinden die je kunnen helpen bij het maken van een corporate video. Zij zorgen zowel voor het visuele deel, als voor de gesproken tekst op de achtergrond. Je kunt dit natuurlijk ook zelf doen, als dat je voorkeur krijgt!

Marketingcampagnes opzetten op internet

Nu je een website hebt laten ontwikkelen kun je marketingcampagnes opzetten om een groter publiek naar je organisatie te trekken. Er zijn verschillende vormen van online marketing, namelijk: Search Engine Optimization en Search Engine Advertising.

De eerste vorm van online marketing, kortgezegd SEO, is gericht op de langere termijn. Het doel van SEO is het vergaren van hogere posities in de zoekresultaten. Hiermee zal je website vaker bezocht worden, omdat je beter vindbaar bent. SEA is juist gericht op de korte termijn, waarbij je betaalt om hoger in de zoekresultaten te staan. Dit zijn de advertenties die je bovenaan de zoekresultaten ziet als je zelf aan het zoeken bent naar informatie. Dit is een duurdere oplossing en dus niet geschikt voor de lange termijn. Uiteindelijk wil immers zoveel mogelijk bezoekers ontvangen die op een natuurlijke wijze op je website zijn gekomen.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *