Het schrijven van goede webteksten. Hoe doe je dat?

De laatste jaren hoor je veel marketeers zeggen ‘content is king’. En daar zit wat in. Content in de vorm van tekst, social media posts, afbeeldingen, foto’s en video’s zijn enorm belangrijk geworden. In dit artikel vertellen we jou graag meer over het schrijven van goede webteksten en waar je precies aan moet denken.

Waar moet een goede webtekst aan voldoen?

Het schrijven van een goede webtekst is niet bepaalt makkelijk. Mensen zijn over het algemeen lui om te lezen en zullen sowieso niet snel de hele tekst gaan lezen. Het is belangrijk dat je de lezers aandacht trekt door voor de juiste headers te kiezen, een goede intro te schrijven en korte alinea’s te schrijven. Daarnaast zullen niet veel bezoekers een tekst zonder foto’s lezen. Het is daarom belangrijk dat beeldmateriaal van goede kwaliteit onderdeel is van je content.

Hoe schrijf je een SEO bestendige tekst?

Uiteindelijk wil je hoger komen in Google en dus is SEO belangrijk. Er zijn verschillende onderdelen die bij SEO een rol spelen. In dit geval kun je denken aan de titels in de tekst, de meta description en de naam van de afbeeldingen. Daarnaast is het belangrijk om bepaalde zoekwoorden en synoniemen hiervan een aantal keer in de tekst te laten voorkomen.

Ben je op zoek naar een goede tekstschrijver of schrijf je zelf en wil je simpelweg meer tips ontvangen? Neem dan eens een kijkje op tekstschrijver inhuren. Op deze website lees je meer informatie over het schrijven van teksten en je kunt hier het schrijfwerk tevens uitesteden.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *