Webdesign

Een goede webdesign is belangrijk. Bedrijven die investeren in de webdesign voor hun website, genereren veel meer klanten dan bedrijven die hier niet in geïnvesteerd hebben. Wat is webdesign en waarom is het zo belangrijk?

Wat is een website?

Over het algemeen is wel bekend wat een website is. Maar plat gezien bestaat uit website uit meerdere pagina’s die met elkaar verbonden zijn. Het is belangrijk dat alle informatie op een website overzichtelijk en duidelijk is ingedeeld, zodat je snel kunt vinden wat je zoekt. De meeste programmeurs of webdesigners werken met HTML of CSS. Zowel de techniek als het uiterlijk van de website spelt een belangrijke rol. Veel bedrijven laten hun website dan ook maken.

Wat is webdesign?

Officieel genomen is webdesign het vormgeven van online websites. Maar deze term wordt meestal breder getrokken. Ook de webontwikkeling wordt meestal onder deze term gezien. Dit komt doordat beide aspecten ontzetten belangrijk zijn bij een website. Want als een website er goed uitziet, dan wordt de aandacht getrokken. Vervolgens is het nog belangrijker om snel datgene te vinden waar je naar opzoek bent.

Webdesign en webontwikkeling

Webdesign kun je dus zien datgene op de website wat met het grafische aspect te maken heeft. Hiervoor wordt er vaak gebruikt gemaakt van diverse programma’s, bijvoorbeeld van Adobe. Onder webontwikkeling valt alles waardoor een website goed kan functioneren. Dit begint bij het bouwen en programmeren van de website, een goede zoekfunctie, maar ook het beveiligen van de website.

Verschillende gebieden

Webdesign (vormgeving) en webontwikkeling (technische gedeelte) wordt bijna nooit door dezelfde persoon uitgevoerd. Eigenlijk zijn het twee verschillende werkvelden, maar hoort het ook weer bij elkaar. Want er wordt veel meer verwacht dan alleen een goed uitziende website. Indien je geen kennis hebt van deze gebieden, kun je het beste een website laten ontwikkelen door een gespecialiseerd bedrijf.